Tunnettuja golfareita pokerin parissa

Pokerissa ja golfissa on ilmeisesti paljon yhteistä, sillä monet pokeripelaajat pelaavat myös aktiivisesti golfia, tai toisin päin. Ilmeisesti näissä ensivaikutelmaltaan kahdessa hyvin erilaisessa lajissa on jotakin sellaista, joka viehättää tuhansia pelaajia. Kenties kysymys on taktikoinnista, toisaalta pienestä tuurin osallisuudesta suoritukseen: sattuuko tuulenpuuska juuri oman lyönnin kohdalle, vai tuleeko kenties ensimmäinen hole-in-one vuosiin? Tietysti lajien erilaisuuskin voi selittää osaltaan suosiota: pokerihan on fyysisesti useimmiten istumistyötä, ja golfin pitkät kävelymatkat voivat toimia sille hyvänä vastapainona.

Esimerkiksi jo pitkään maailman kymmenen parhaan golfarin joukkoon rankattu espanjalainen Sergio Garcia sijoittui hiljattain palkintosijoille PokerStars Caribbean Adventure –turnauksessa. Garcia on varmastikin lähtenyt istumaan pelipöytiin hakemaan peli-iloa ja jännitystä, sillä miehen tulot ovat varmasti kohdillaan jo viheriöilläkin. Garcian kyvyt ovat kuitenkin niin universaaleja, että menestystä tulee myös pokerin parissa.

Monet pokeripelaajat todellakin pelaavat myös golfia ja yksi heistä on yhdysvaltalainen Phillip “Phil” Hellmuth Jr. (s. 1964). Hän on golfuransa lisäksi myös pokerin ammattilainen. Hänen meriitteihinsä pokerissa kuuluvat mm. WSOP (World Series of Poker) vuoden 1989 pääturnauksen voitto ja World Series of Poker Europen vastaava voitto vuodelta 2012.

Ainoana pelaajana hän on voittanut pääturnaukset molemmissa sarjoissa. WSOP-rannekkeita hänellä on 13. Hänen voittonsa ovat tulleet pitkälti texas hold ‘emista (12 kertaa), joiden lisäksi yhden voiton hän on saanut myös Razzista. Yhteensä 13 voittoa on sekin pokerin kaikkien aikojen ennätystulos. Vaikka Hellmuth on saavutustensa puolesta hyvin arvostettu pelaaja, ja myös maailmanennätysten haltija, hän on hieman kiistelty hahmo. Hänen käytöksensä ei nimittäin aina ole kovinkaan hillittyä, ja varsinkin tappiotilanteissa hän saattaa käyttäytyä huonosti. Tästä hän on saanut myös lisänimen ”pokerikakara” (Poker Brat). Vaatimattomuuskaan ei ehkä kuulu hänen hyveisiinsä, sillä hän pitää itseään avoimesti maailman parhaana texas hold ‘emin pelaajana.

Useat pokerin ammattilaiset ovat muuten saaneet ensi kosketuksensa peliin internetistä. No, ei ehkä Hellmuth Jr., sillä hänen pokeriuransa alkoi jo 1980-luvulla. Suomalaisiakin pokeriammattilaisia pelaa paljon maailmalla, ja netti on ollut heille tärkeä yhteinen nimittäjä.

http://www.pokerstarsblog.com/en/blog/assets_c/2014/07/Phil%20Ivey_Event%2065_Day%201C_2014%20WSOP_Giron-thumb-450x300-232563.jpg

Toinen tunnettu pokerin ja golfin yhdistänyt pelaaja on niinikään yhdysvaltalainen Phillip “Phil” Ivey Jr. (s. 1976). Ivey on voittanut yhden World Poker Tourin ja ollut mukana kaikkiaan yhdeksässä finaalissa. Häntä pidetään yleisesti yhtenä parhaana kaikkien pokerien pelaajana tällä hetkellä.